Loading...
Filme online noi si seriale online subtitrate in limba Romana

Papillon

Papillon

Papillon    27 Iunie 2018

R 133 min CrimăMisterThriller

6.6
IMDB: 6.6/10 863 voturi

, , , ,

N/A

SUA, Spania, Republica Cehă

Raportează eroare

Filmul este o ecranizare a romanului Papillon, roman autobiografic publicat prima dată în Franţa, în aprilie 1969. Papillon este porecla lui Charrière, datorată unui tatuaj reprezentând un fluture pe care acesta îl avea pe piept. Filmul relatează povestea întemniţării lui Papillon şi a evadării ulterioare a acestuia din colonia corecţională franceză din Guyana Franceză si acţiunea se desfaşoară pe durata a 14 ani, între 1931 şi 1945,
Deşi Charrière a ssusţinut până la moartea sa în 1973 că evenimentele din cartea sa erau adevărate şi exacte, s-au ridicat mereu întrebări privind acurateţea acesteia. Autenticitatea cărţii a fost pusă la îndoială de jurnalistul francez Gerard de Villiersm autorul lui Papillon Épinglé, care a afirmat că doar 10% din cartea lui Charrière reprezintă adevărul.
Există asemănări între părţi din Papillon şi părţi ale unei cărţi scrise cu 30 de ani înainte, La Guillotine Sèche (Ghilotina uscată). Ghilotina uscată, scrisă de René Belbenoî, a fost publicată în 1938 şi a fost de asemenea o relatare autobiografică despre încarcerarea lui Belbenoît şi despre o evadare din colonia penală franceză din Guyana Franceză.
Există totuşi o serie de fapte care nu sunt puse în discuţie, care validează romanul lui Charrière. Printre acestea se numără:
– Guyana Franceză a funcţionat ca o colonie penală din 1852 până în 1946. Acolo au fost transportaţi deţinuţi politici, condamnaţi pentru crime, violuri, jafuri şi infracţiuni mai mici. Oricine a primit o sentinţă mai mare de 8 ani a fost exilat din Franţa pe viaţă.
– Condiţiile din colonia penală erau extrem de grele. („40% din noii sosiţi au pierit în primul an. Din cei 80.000 care au fost deportaţi pe parcursul celor 94 de ani de existenţă ai coloniei, puţini au reuşit să se întoarcă în Franţa. Au fost ucişi de natura nemiloasă a muncii forţate, de dieta săracă şi de lipsa de protecţie faţă de nenumăratele boli care se dezvoltă în mediul tropical nefamiliar. Mulţi au murit în timpul încercărilor de a evada, ucişi de animalele sălbatice, devastaţi de scorbut, sau, în cazul unei evadări pe mare au fost mâncaţi de rechinii care populează apele de coastă”.)
– Charrière s-a născut la Ardèche, Franţa, în 1906
– Charrière a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1931 şi a fost trimis în colonia penală din Guyana Franceză de unde a evedat în cele din urmă.
– Charrière a evadat, a devenit cetăţean venezuelean, şi un autor de romane de succes.

Trailer online subtitrat

Nu s-a pus un trailer

Coduri embed

_____________________________________________________________________________________________________
Nu există linkuri
Papillon
Papillon
Papillon
Papillon
Papillon
Papillon
Papillon
Filme online subtitrate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anul lansării

Alte filme